Brawn: Formula 1 bo vedno preživela, ne glede na to katere ekipe bodo dirkale

0

Tehnični direktor Formule 1 Ross Brawn se je odzval na zadnje kritike, ki jih je na njegov in na račun Liberty Medie izrekel predsednik Ferrarija Sergio Marchionne. Brawn v Maranello pošilja sporočilo, da bi Formula 1 preživela tudi brez Ferrarija.

Potem, ko je Marchionne v zadnjih tednih večkrat kritiziral pobude Rossa Brawna o tehničnem pravilniku za sezono 2021, sta mnenju šefa Scuderie med drugim pritrdila tudi Toto Wolff in Bernie Ecclestone, ki je celo dejal, da si Liberty Media ne more privoščiti odhoda Ferrarija, saj Formula 1 brez legendarne italijanske ekipe ne bi preživela. Brawn se s takšnim mnenjem ne strinja:

“Pri Ferrariju trdijo, da je potrebno nekatere elemente, ki Formulo 1 delajo edinstveno ohraniti. Mislim, da se s tem vsi strinjamo. Ferrari je del DNK-ja Formule 1 in tega si ne želimo izgubiti.”

Marchionne še nad Brawna: Obnaša se kot Mojzes, ki bere 10 zapovedi

“Po drugi strani pa obstajajo meje, ki jih moramo postaviti, če želimo temu športu najboljšo prihodnost. Upamo, da bo Ferrari lahko sodeloval znotraj teh meja. Formula 1 bo preživela ne glede na to, katere ekipe bodo dirkale v njej. V zgodovini se jo zapustila že številna šampionska moštva in mnogi dirkači, a si je vselej opomogla in preživela. Formula 1 bo obstajala in obstala tako brez mene, kot Liberty Medie ali pa tudi Ferrarija.”

“S Ferrarijem moramo poiskati rešitev, a moramo se uskladiti okrog pravih parametrov. Ne moremo dovoliti situacije, kjer bomo delali zgolj to kar želijo ekipe. Na ta način ne moremo voditi športa.”

Ecclestone: Ferrari lahko preživi brez Formule 1 in ne obratno

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje