Arrivabene: S Kimijem smo zadovoljni; Če ne bi bili, ga ne bi obdržali

0

Šef ekipe Ferrari Maurizo Arrivabene poudarja, da mora Ferrari v prihodnji sezoni, v kolikor želi premagati Mercedes, storiti velik korak naprej. Vodja Scuderie prav tako poudarja, da so v Maranellu zadovoljni s predstavami Kimija Raikkonena.

Čeprav je za Ferrarijem najuspešnejša sezona v zadnjih nekaj letih, so bili v Maranellu nad razpletom prvenstva razočarani, saj so v zaključku sezone izgubili stik z Mercedesom.

Potem, ko je Sebastian Vettel po VN Madžarske v svetovnem prvenstvu še zasedal prvo mesto, je padec forme poskočnega konjička po poletnem premoru Nemca oddaljil od boja za naslov svetovnega prvaka.

Arrivabene je odločen, da si pri Ferrariju podobnega spodrsljaja v prihodnji sezoni ne bodo privoščili:

“Rad bi čestital Mercedesu. Zmagali so obe prvenstvi in to povsem zasluženo. V sezoni 2018 moramo storiti korak naprej in narediti vse kar lahko, da se izboljšamo.”

Arrivabene je sezono svoje ekipe ponazoril s kozarcom vode:

“Sredi sezone smo bili žejni, ob koncu pa smo vodo uporabili, da smo lahko vzeli tableto zaradi močnega glavobola.”

Rory Byrne bo stal za novim Ferrarijevim bolidom

“Vsi v Ferrariju delajo izjemno trdo in menim, da delajo zelo dobro. Res pa je, da nam nekatere okoliščine niso bile naklonjene.”

Šef Scuderie tudi poudarja, da pri italijanskem moštvu še naprej verjamejo v sposobnosti Kimija Raikkonena:

“Včasih so njegove slabše predstave tudi stvar percepcije, saj se mu je večkrat zgodilo, da je kdo trčil vanj. Na koncu dneva pa vselej štejejo točke, ki dirkača naredijo dobrega ali slabega.”

“Zagotovo pa smo pri Ferrarriju zadovoljni s Kimijevimi predstavami na stezi. Če ne bi bili, ga ne bi obdržali za prihodnjo sezono.”

Raikkonen: Letos se želim boriti za naslov

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje