Agag: Leta 2040 bo obstajala le še Formula E

0

“Formula E” bo leta 2040 edina preostala kategorija v motošportu.” To so besede vodje Formule E Alejandra Agaga, ki verjame, da je dirkanje z električnimi bolidi edina realna možnost za prihodnost motošporta.”

Agag je za ESPN povedal:

“Menim, da bo Formula E v prihodnosti postala zares velika. Verjamem, da bomo čez 20, 30 ali 40 let edina preostala serija v motošportu. Morda bodo še kakšne druge kategorije, a zagotovo bo Formula E postala elitni dirkaški razred, saj bo svet takrat “električen.” Če se to ne bi zgodilo, bi lahko bili zelo zaskrbljeni, a pričakujemo, da se bo in takrat bo Formula E na vrhu.”

Pred kratkim je lastnik Virgina Richard Branson napovedal, da bo Formula E po priljubljenosti že v naslednjem desetletju prehitela Formulo 1. Agag je sicer nekoliko bolj previden, a Bransonovih stališč ne zanika:

“Nikoli se ne želimo spustiti v tekmovanje s Formulo 1, saj jo imamo radi in menimo, da je odlična. Težko pa bi se bilo ne strinjati z Richardom Bransonom, saj gre za zelo pametnega gospoda, ki ima ponavadi prav.”

Vettel: Dolgočasna Formula E ni prihodnost motošporta

Smešnica Formule E

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje