Za Alfa Romeo Sauber bosta dirkala Leclerc in Ericsson

2

Pri Sauberju so tudi uradno potrdili, da bosta njihov dirkaški dvojec v prihodnji sezoni tvorila svetovni prvak Formule 2 in član Ferrarijeve akademije Charles Leclerc in dosedanji dirkač Marcus Ericsson. Pri švicarski ekipi so razkrili tudi nov logo in nakazali kako bo prihodnje leto izgledal njihov bolid z oznakami legendarne znamke in novega glavnega sponzorja Alfe Romeo.

Novico je danes na slavnostni predstavitvi ob vrnitvi Alfe Romeo v Formulo 1, v Milanu razkril predsednik FCA in Ferrarija Sergio Marchionne. Ob Charlesu Leclercu, ki ga je podprl Ferrari, v ekipi ostaja tudi Ericsson, kljub temu, da mu v letošnji sezoni ni uspelo osvojiti niti točke. Usoda Pascala Wehrleina je posledično zelo negotova, saj Nemcu ostaja zgolj sedež pri Williamsu, za katerega pa naj bi bil v prednosti Robert Kubica.

Pri Sauberju so danes predstavili dirkaški dvojec za prihodnjo sezono:

Novi logo ekipe Alfa Romeo Sauber:

Videli smo tudi koncept barvne sheme novega bolida:

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
zoki

Torej ni le sponzor, kot je govoril Simon Jazbec?!

SimonJazbec

Joj, kaj pa je drugega???gre za komercialno tehnični dogovor….z vsemi tehniki ki jih ima alfa kot konstruktor v Formuli in z vso močjo junior teama ferarrija, kjer so zagotovili sedež italjanu Giovinazziju……sarkazem off