Wolff: Marchionne ima prav

1

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff se strinja s pomisleki o novih pravilih, ki jih je že večkrat javno izrazil predsednik Ferrarija Sergio Marchionne.

Klub temu, da je do uvedbe novega pravilnika, ki bo vstopil v veljavo leta 2021 še veliko časa, spremembe, ki jih želijo v Formuli 1 uvesti novi lastniki Liberty Media, dvigajo ogromno prahu.

Potem, ko je Marchionne že večkrat zagrozil z izstopom Ferrarija iz Formule 1, v kolikor bi bil nov pravilnik v nasprotju z interesi Ferrarija, je pomisleke izrazil tudi Toto Wolff. Šef Mercedesa predsednika konkurenčne ekipe razume, z njim pa deli tudi številne dvome o usmeritvi Formule 1 v prihodnosti.

Wolff je v intervjuju za ESPN povedal:

“Sergio je v svojih izjavah precej neposreden, toda v osnovi ima prav. Vseskozi trdi, da določenih stvari ne bo sprejel. V principu delim njegovo mnenje.”

“Že v Abu Dhabiju sem dejal, da želimo ostati v Formuli 1, ki pa mora imeti jasne usmeritve, tako pri vodenju, kakor pri novih pravilih. Šport je potrebno voditi v pravo smer, mi pa bomo seveda izrazili naše pomisleke, če bomo menili, da temu ni tako.”

Wolff je tudi priznal, da je bistvo spora predvsem pri predlagani omejitvi proračunov in prerazporeditvi sredstev med moštvi:

“To je najpomembnejša tema za obdobje po letu 2020. Jasno je, da moramo najti strukturo s katero bodo vsi zadovoljni. Zavedamo se, da imajo nekatere manjše ekipe težave s svojimi prihodki.”

“Omejitvi stroškov ne nasprotujemo, potrebno pa je vzpostaviti razumen sistem. Zagotovo nismo pripravljeni v letu dni zmanjšati našega programa za 30 odstotkov, hkrati pa se tudi prednosti, ki smo si si jo pridobili s hibridnimi motorji, ne nameravamo odpovedati zlahka.”

Machionne svari dvomljivce: Igrate se z ognjem, lahko ustanovimo svoje prvenstvo

Marchionne: Ne podcenjujte me…

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
SimonJazbec

Špekuliram, a so predlagali Mercedesu zmanjšanje budgeta za 30%?????