Wolff: Imamo najmočnejši in najučinkovitejši motor v zgodovini dirkanja

0

Šef ekipe Mercedes Toto Wolff je vnovič podprl Ferrari in Sergia Marchionnea v njegovih prizadevanjih proti predlaganim spremembam pravilnika o pogonskih sklopih za sezono 2021. Vodja srebrnih puščic je hkrati posvaril Rossa Brawna in Liberty Medio naj ne izzivajo Marchionnea.

Wolff je za nemški Welt am Sonntag povedal:

“Mercedes ima pogonski sklop, ki je najmočnejši in najbolj učinkovit motor v zgodovini dirkanja.”

“Z novimi pravili bi bilo mogoče takšen agregat še dodatno optimizirati. Razvoj novega pogonskega sklopa, ki ne bi dosegal sedanjih visokih standardov moči, elektrifikacije in energetske učinkovitosti pa je korak v napačno smer. Tega si ne želimo”

Mercedesov F1 motor se približuje magični meji 1000 konjskih moči

Na vprašanje ali se boji Ferrarijeve grožnje o izstopu iz Formule 1 pa je Wolff odgovoril:

“Ne bojim se, toda Marchionnea je potrebno jemati resno.”

“Ferrari je Formula 1 in Formula 1 je Ferrari. Če bi bil sam predstavnik Liberty Medie, torej glavnega promotorja Formule 1, bi prenehal izzivati Ferrari in Marchionnea z nesmiselnimi predlogi in nelogičnimi spremembami.”

“S takšnimi spremembami bodo Formulo 1 spremenili v cenen “shoping” program.”

“Formula 1 mora v osnovi ostati to, kar je bila in to, kar trenutno je. Seveda se moramo prilagoditi modernim medijskim platformam, toda potrebujemo evolucijo in ne naivne revolucije.”

Wolff je tudi mnenja, da Formuli 1 še kako manjka trda roka, s katero je najhitrejši cirkus dolga leta vodil Bernie Ecclestone:

“Želel bi si, da bi Bernie pred nekaj leti bolje ocenil situacijo in prevzel kakšno drugo vlogo, preden je izgubil celotno Formulo 1.”

“Moral bi zasesti položaj s katerega bi gradil novo Formulo 1. S svojimi izkušnjami bi bil prava oseba, ki bi ta šport vodila v prihodnost. To, da tega ni storil je edina stvar, ki mu jo lahko zamerim.”

Wolff: Marchionne ima prav

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje