Vettel: Letos smo se veliko naučili

0

Sebastian Vettel meni, da so se pri Ferrariju v letošnji sezoni iz lastnih napak veliko naučili in verjame, da lahko naslednjo sezono resno napadejo naslov svetovnega prvaka.

Med zimskimi testiranji pred letošnjo sezono je Ferrari presenetil z zelo hitrim bolidom, rdeči pa so dobili dve od prvih treh dirk. Potem, ko je Sebastian Vettel na poletni premor odšel, kot vodilni v prvenstvu, je slab izkupiček na azijskih dirkah pokopal Nemčeve upe na naslov prvaka. Vettel pa poudarja, da bila to za Ferrari zelo pomembna lekcija:

“Zgodile so se nam tiste dve ali tri dirke, ki so nas na koncu zelo drago stale, medtem ko je bil Mercedes vso sezono zelo konsistenten. Na koncu preprosto nismo bili dovolj dobri, da bi si zaslužili naslov prvaka.”

“Mislim, da vem kaj moramo storiti. Dobili smo bolj ali manj očitne lekcije iz katerih se moramo učiti. Prepričan sem, da podobnih napak ne bomo ponovili.”

“Če pogledate kje smo bili ob koncu sezone 2016 menim, da smo storili največji korak naprej, saj smo bili zraven vse od zimskih testiranj naprej. Zdaj še tradicionalno nekoliko zaostanemo v drugi polovici sezone, a letos smo vseskozi imeli potencial in ostali v boju prav do konca.”

Vettlov točkovni izkupiček v sezoni 2017 je bil tretji največji v njegovi karieri. Nemec je letos zbral celo več točk, kakor v šampionskih sezonah 2010 in 2012.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje