Vettel: Incident v Bakuju je bil nepotreben

0

Sebastian Vettel je po zaključeni sezoni strnil vtise nad letošnjim dogajanjem v boju za naslov svetovnega prvaka. Nemec je sicer s sezono zadovoljen, mu je pa žal za incident v Bakuju, ko je trčil v Lewisa Hamiltona, medtem ko je bil na stezi varnostni avto.

Na VN Evrope v Bakuju je Vettel potem, ko je Hamilton pohodil na zavoro, izgubil živce in trčil v Mercedesov bolid. Nemec je bil nato kaznovan s kaznijo zaustavljanja v boksih, po dirki pa se je za svoje ravnanje tudi opravičil. Vettel priznava, da tovrstne poteze več ne bi ponovil:

“Po Bakuju sem imel resnično slab občutek, saj sem izgubil dirko zaradi nečesa nepotrebnega. S tem sem se težko sprijaznil. Velike težje se je sprijazniti s stvarmi za katere veš, da so tvoja odgovornost.”

Trčenje med Sebastianom Vettlom in Lewisom Hamiltonom – Baku 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=Cx4AartWhg4

Nasprotno pa Vettel poudarja, da je šlo pri odstopih na azijskih dirkah za bolj ali manj  nesrečen splet naključij:

“Kar se je zgodilo v Singapurju in v Suzuki se pač včasih dogaja v dirkaškem športu. Veliko sem razmišljal o tem in težko je bilo, a s tem se je pač potrebno sprijazniti. To je dirkanje.”

“Vsi si želimo perfekten rezultat prav na vsaki dirki. Bile so dirke, ko bi lahko storili več in bile so tudi dirke, ko bi lahko sam dirkal bolje.”

“Bilo pa je tudi veliko dirk, ko bi se lahko odrezali veliko slabše, pa se nismo. Ko si na vrhu si v središču pozornosti, kjer te vsi hvalijo in nasprotno. To je enostavno del igre.”

“Težko se je držati nečesa kar ni v tvojih rokah. Letos je bil Mercedes pač boljši in potrebno je iti naprej. Pomembno je, da se kot voznik zavedaš kje si bil močan in kje si delal napake. “

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje