Steiner: Grosjean se mora umiriti

0

Šef ekipe Haas Guenther Steiner bo tudi v prihodnosti poizkušal umiriti čustvene izbruhe Romaina Grosjeana, ki jih Francoz pogosto sprosti po radijski zvezi, a hkrati dodaja, da Francozovega karakterja ne bodo spreminjali na silo.

V zadnjih sezonah je Romain Grosjean zelo pogosto izgubil živce in kritiziral delovanje svojega bolida po radijski zvezi. Zadeva je dosegla vrhunec na letošnji dirki v Austinu, ko je Steiner svojemu varovancu na vnovično pritoževanje odvrnil naj že enkrat utihne. Vodja ameriške ekipe pa poudarja, da je šlo bolj za navodila, kakor za kakšen konflikt med Grosjeanom in njegovo ekipo:

“V Austinu kar ni nehal govoriti zato sem mu dejal, da ga slišimo in da mu ne moremo dati nadaljnjih napotkov, če neprekinjeno govori. V takšnih primerih ga mora nekdo umiriti in ponavadi sem to jaz.”

Pogovor po radijski zvezi Med Grosjeanom in Steinerjem v Austinu:

Po Steinerjevem mnenju se Grosjean v drugem delu sezone ni več odzival tako burno, a hkrati priznava, da je to del Francozovega karakterja, kar je težko kar tako spremeniti:

“Da, v drugem delu je bilo bolje, čeprav priznam, da nisem ravno vodil statistike kolikokrat se je zgodilo. Mislim, da se je umiril in dojel, da pritoževanje ne bo pomagalo. Ne morem reči, da to ni prav, ampak enostavno to ni produktivno in ne bo rešilo težave.”

Še zmeraj ima posamezne izbruhe, v Austinu pa je bilo vse potencirano, saj smo imeli resnično slab dan. Včasih se pogovorimo o tem, ampak to je del njegovega karakterja, kar pa bom jaz težko spremenil.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje