Se vrača tudi Maserati?

0

Potem, ko se kot glavni sponzor ekipe Sauber v prihodnji sezoni v Formulo 1 vrača znamka Alfa Romeo, bi lahko prav kmalu doživeli tudi vrnitev Maseratija. Legendarna znamka proizvajalca športnih avtomobilov iz Modene, bi lahko v prihodnosti postala glavni sponzor ameriške ekipe Haas.

Več virov navaja, da naj bi predsednik FCA Sergio Marchionne (katerega del je tudi znamka Maserati) pripravljal teren tudi za vrnitev Maseratija, ki je v Formuli 1 s svojo blagovno znamko nazadnje sodeloval v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Maserati je v Formuli 1 osvojil dva naslova svetovnega prvaka. Nazadnje v sezoni 1957, ko je prvak postal Juan Manuel Fangio. Marchionne je na vprašanje ali se lahko podobno, kot Alfa Romeo v najhitrejši šport v sodelovanju z ekipo Haas vrne tudi Maserati odgovoril:

“Da, to je vsekakor mogoče. Trenutno pa v pogovorih še nismo prav zelo daleč zato težko govorim kdaj bi se to lahko zgodilo. Zagotovo pa je v prihodnosti možen tudi takšen razvoj dogodkov.”

Pojavljajo se namigovanja, da naj bi si Marchionne z vstopom še ene blagovne znamke iz svojega imperija želel izboljšati Ferrarijevo izhodišče pri pogajanjih o novem pravilniku, ki bo v veljavo vstopil leta 2021.

Z Maseratijem je v šestdesetih letih blestel Juan Manuel Fangio
vir: Grand Prix 241
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje