Ricciardo: Čaka me odločitev kariere

0

Danielu Ricciardu po koncu sezone 2018 poteče pogodba z Red Bullom. Avstralski dirkač, se zaveda, da bo moral v bližnji prihodnosti sprejeti pomembno odločitev kje bo nadaljeval svojo dirkaško pot. Ricciardo pa poudarja, da z odločitvijo ne bo hitel, saj gre za najpomembnejše obdobje v njegovi karieri.

Potem, ko je Max Verstappen pogodbo z Red Bullom podaljšal še za tri sezone, so pri avstrijski ekipi jasno povedali, da želijo enako storiti tudi z Ricciardom. Avstralec pa si vsaj zaenkrat pušča možnosti odprte:

“Naslednje leto bo zame zelo pomembno. Vsaka sezona je pomembna, a v naslednji ne bo šlo zgolj za dirkanje.”

“Ne bom se kar tako sprejel določene ponudbe iz razloga, da lahko zadevo odmislim, saj je tokrat vložek velik. Zame je to zelo pomembna odločitev in v kolikor bom za njo potreboval čas, si ga bom vzel.”

“Moj načrt je, da ostanem v športu še precej časa, a če sedaj podpišem, recimo triletno pogodbo je to velik del moje kariere. Vse moram dobro premisliti, saj gre za najpomembnejšo odločitev do sedaj.”

“Vem kaj želim in športna stran ima absolutno prednost pred finančno. Želim se boriti za zmage in naslove. To je absolutna prioriteta.”

“Star sem 29 let in z naslednjo pogodbo bom zakorakal v 30. leta. Nisem neuveljavljen mladenič, ki bo podpisal karkoli samo, da pride na startno vrsto. Prav tako nisem pred koncem kariere, da bi samo vztrajal in vsako leto podaljšal pogodbo za eno sezono.”

“Lewis je npr. pogodbo z Mercedesom podpisal, ko je bil približno toliko star, kot sem sam. Čeprav je že takrat dirkal dobro, je nato šla njegova kariera le še navzgor. Gre torej za nekaj, kar je potrebno zelo dobro premisliti.”

vir: SkyF1
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje