Prost: Vandoorne je enakem nivoju kot Alonso, če ne boljši

0

Štirikratni svetovni prvak Alain Prost je mlademu dirkaču Mclarna Stoffelu Vandoornu namenil nekaj lepih besed podpore. “Profesor” in francoska legenda Formule 1, ki je trenutno svetovalec pri Renaultu in hkrati budno spremlja mlade in talentirane dirkače, je z letošnjimi predstavami belgijskega upa zelo zadovoljen.

Prost celo meni, da je Vandoorne letos dokazal, da lahko dirka na istem nivoju, kot Fernando Alonso:

“Vsi smo pozorno spremljali Vandoorna, saj je preden je prišel v Formulo 1 veljal za enega izmed največjih talentov v svetu dirkanja.”

“Na začetku svoje kariere pri Mclarnu je imel veliko težav z zanesljivostjo svojega bolida in nikoli ni imel povsem enakega materiala kot Fernando. Menim pa, da sedaj dirka na enakem oziroma še višjem nivoju, kot Alonso. Razvija se v zares odličnega dirkača.”

“Naslednjo sezono, ko bo imel konkurenčen pogonski sklop bo moral pokazati svojo kvaliteto in učinkovitost. Imeti Fernanda Alonsa za moštvenega kolega je vse prej kot enostavno. Stoffel mora ostati miren in korak za korakom napredovati. V kolikor mu to uspe se bo v prihodnjih sezonah zagotovo boril za sam vrh Formule 1.

Dvoboji med moštvenimi tekmeci 2017: Alonso vs. Vandoorne

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje