Pri Haasu nezadovoljni z Giovinazzijem

0

Šef ekipe Haas Guenther Steiner je potrdil, da Antonio Giovinazzi ne bo tretji dirkač ameriške ekipe v sezoni 2018. Giovinazzi, sicer član Ferrarijeve dirkaške šole je letos nastopil na dirkah v Avstraliji in na Kitajskem, ko je zamenjal poškodovanega Pascala Wehrleina. Italijan pa je dobil priložnost tudi v bolidu Haasa na sedmih prostih treningih.

Steiner pa je priznal, da pri Haasu niso bili zadovoljni z uslugami Giovinazzija in, da kljub morebitni želji Ferrarija, le ta ne bo več dirkal za njihovo ekipo:

“Mislim, da ni pomagal niti našim dirkačem, niti naši ekipi. Težko rečem kako negativna je bila izkušnja z njim, a zagotovo ni bila pozitivna.”

Ferrari je sicer svojemu dirkaču želel priskrbeti sedež v moštvu Haas, toda Američani so željo Scuderie zavrnili.

“Vprašali so, a če ne vprašaš ne dobiš kar želiš. Ni pa bilo nikakršnih pritiskov, saj smo takoj dali vedeti, da že imamo dirkaško zasedbo za prihodnjo sezono. Vso zadevo smo rešili precej hitro.”

Zaenkrat je Giovinazzi predviden za nastop na šestih prostih treningih z bolidom Alfa Romeo Sauber v sezoni 2018. Predsednik Ferrarija Marchionne pa je za Autosprint povedal:

“Razumemo njegovo željo po dirkanju, toda zaenkrat zanj pač ni mesta.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje