Paddy Lowe o sistemu Halo: Težava je v njegovi teži

0

Tehnični direktor ekipe Williams Paddy Lowe svari, da bi lahko varnostni sistem Halo z dodatno težo škodoval predvsem težjim dirkačem.

Halo bo prihodnjo sezono obvezen na vseh bolidih Formule 1. Potem, ko se je v zadnjem času predvsem govorilo o negativnem vplivu sistema na aerodinamiko F1 dirkalnika, Lowe precej večjo težavo vidi v njegovi teži.

“Teža je ključna stvar, o kateri pa se ne govori toliko. Celoten struktura sistema je zelo težka in to bo ključen izziv pri razvoju bolidov. Z vidika iskanja hitrosti bo to bolj pomembno, kakor aerodinamične prilagoditve. Aerodinamični učinek sistema je v primerjavi z njegovo težo zanemarljiv.”

Lowe meni, da bi lahko to posledično bolj prizadelo višje in težje dirkače. V Naslednji sezoni bo sicer minimalna predpisana teža bolida višja za 6 kilogramov, Williamsov inženir pa meni, da je to premalo, da bi bilo pošteno za vse dirkače.

“Omejitev teže se sicer s prihodnjim letom nekoliko dviguje, toda ne za toliko, kot je dejanski učinek sistema Halo na skupno težo bolida. Menim, da bi lahko imele nekatere ekipe velike težave.”

Paddy Lowe: Največji izziv bo predstavljala teža sistema Halo
vir:Crash
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje