Mercedesov F1 motor se približuje magični meji 1000 konjskih moči

0

Po besedah vodje Mercedesovega oddelka za razvoj pogonskih sklopov Formule 1 Andya Cowella, bodo pri srebrnih puščicah kmalu sposobni izdelati pogonski agregat, katerega moč bo presegla magično mejo 1000 konjskih moči.

Mercedes vse od nastopa hibridne ere s turbo V6 motorji dominira v Formuli 1. Od spremembe pravil leta 2014, pa do danes so namreč osvojili vse razpoložljive naslove svetovnega prvaka, tako med vozniki, kakor konstruktorji.

Potem, ko je so pri Mercedesu z lanskim pogonskim sklopom presegli mejo 900 konjskih moči, Andy Cowell pojasnjuje, da so v Wokingu tik pred tem, da bodo njihovi agregati presegli mejo 1000 konjskih moči:

Cowell je za Motorsport.com povedal:

“Smo zelo blizu. Prepričan sem, da se bo to kmalu zgodilo.”

V letošnji sezoni so pri Mercedesu dosegli še en mejnik, saj je njihov pogonski sklop na merilni mizi presegel mejo 50% energetske učinkovitosti, Cowell pa meni, da bodo te številke prav kmalu prenesli tudi na dirkališče:

“Mislim, da se bo to zgodilo v zgodnji fazi novega leta. Najprej moramo videti kako bo potekal razvoj novega pogonskega sklopa. Nekaj so številke na testih merilne mize,  učinkovitost na stezi pa je odvisna od simbioze med aerodinamiko bolida in učinkovitostjo pogonskega sklopa.”

Andy Cowell: Mercedes se z F1 motorjem bliža meji 1000 konjskih moči

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje