Mclaren tudi prihodnje leto brez glavnega pokrovitelja

0

Šef ekipe Mclaren Zak Brown je razkril, da kljub temu, da interes številnih potencialnih vlagateljev obstaja, Mclaren tudi v novo sezono vstopa brez glavnega spozorja.

Potem, ko je nekdanji vodja Mclarna Ron Dennis v preteklosti že namignil, da se obdobje,  obarvanosti bolidov v barve glavnega pokrovitelja počasi končuje, njegovemu vzgledu očitno sledi tudi njegov naslednik.

Brown je za Motorsport.com povedal:

“Mislim, da prihodnje leto ne bomo imeli glavnega pokrovitelja. Po vsej verjetnosti bomo imeli več pomembnih partnerjev.”

“Ko pogledamo trenutno situacijo v Formuli 1 lahko vidimo, da se le redki še odločajo, da glavnega sponzorja vključijo v ime moštva. Mi smo Mclaren in ne “ABC” Mclaren. Interes obstaja, a želimo ohraniti svoje ime – Mclaren.”

“V seriji NASCAR morajo dirkači vedno omeniti tudi ime glavnega sponzorja. V Formuli 1 se to ne dogaja in želimo zaščititi našo znamko.  Podpisali smo nekaj sponzorskih pogodb, toda ne vem kdaj jih bomo lahko razkrili. Proces še ni končan, vsi potencialni sponzorji pa so več kot dobrodošli.”

Spomnimo pa, da je Brown že pred časom povedal, da bi lahko prihodnje leto končno dočakali Mclaren v svoji tradicionalni oranžni barvi, v kolikor bi jim to dopuščale sponzorske pogodbe.

V kolikor glavnega sponzorja na Mclarnovem bolidu dejansko ne bo, bomo vrnitev legendarne podobe, morda resnično videli že v prihodnji sezoni.

Mclaren bi lahko bil naslednje leto končno obarvan oranžno v odtenku papaje

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje