Max se je sprijaznil s kaznijo iz Austina: Bil je odličen manever, a v nasprotju s pravili

0

Max Verstappen meni, da je njegov manever v zadnjem krogu letošnje VN ZDA v Austinu, najboljši pokazatelj težave, ki so jo imeli dirkači pri prehitevanjih v letošnji sezoni.

Verstappen je tik pred koncem dirke v Austinu prehitel Kimija Raikkonena in prišel na stopničke, ker pa je ob prehitevanju zapustil stezo, pa je bil po koncu dirke kaznovan s pribitkom petih sekund. Posledično pa je dirkač Red Bulla ostal brez odra za zmagovalce.

Odločitev komisarjev je takrat poskrbela za številne burne reakcije, nizozemski dirkač pa poudarja, da je zadeva že za njim in se je z odločitvijo sprijaznil:

“Seveda je bila moja prva reakcija: “Kaj? Zakaj? Bil je odličen manever.”

“Toda, ko pogledaš v pravila prehitevanje ni bilo pravilno. Dejstvo pa je, da celoten vikend v Austinu ni potekal po pravilih. Dirkači so vozili izven steze brez, da bi bili za to kaznovani.”

“Potrebno pa se je osredotočiti na pozitivne stvari. Sicer je vedno lepo dirko končati na stopničkah, toda tudi preboj iz ozadja na četrto mesto je odličen rezultat.”

Prehitevanje Maxa Verstappna v zadnjem krogu dirke za VN ZDA:

Verstappen je prav tako zadovoljen z drugo polovico sezone, ko je dobil dirki v Maleziji in Mehiki. V Sepangu pa si je zmago priboril v neposrednem obračunu z Lewisom Hamiltonom:

“Bil je dober občutek, toda na koncu niti ni pomembno s kom se borim na stezi. Moj edini cilj so zmage na dirkah.”

“Letos ni bilo mogoče toliko prehitevati, saj lahko s temi bolidi prehitevaš bolj ali manj samo na ravninah. Po drugi strani pa je vožnja z novimi dirkalniki mnogo bolj zabavna, saj lahko skozi ovinke dirkaš veliko hitreje brez, da bi te skrbelo za blokirana kolesa in podobne stvari. Občutek v bolidu je bil neprimerno boljši, kot lani.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje