Massa: Schumacher je bil moj učitelj

0

Upokojeni brazilski dirkač Felipe Massa se zelo rad spominja obdobja, ko je pri Ferrariju dirkal z legendarnim Michaelom Schumacherjem in poudarja, da se je od Nemca zelo veliko naučil.

Brazilec je v pogovoru za uradno spletno stran Formule 1 strnil nekaj misli o svoji dolgi in uspešni karieri v elitnem dirkaškem razredu:

“Vso kariero sem zelo užival. Razumljivo je užitek večji, ko ti bolid omogoča, da svoje delo opravljaš po najboljših močeh. To je trenutek, ko imaš tako v kvalifikacijah, kakor na dirki občutek, da lahko daš vse od sebe. Zagotovo pridejo tudi težji trenutki, a nikoli nisem nehal uživati v dirkanju.”

Massa je prav tako zelo hvaležen za vso pomoč, ki mu jo je v karieri nudil Michael Schumacher in poudarja, da ga huda nesreča leta 2009 ni spremenila:

“Bil je moj učitelj. Vselej je bil zelo prijazen z mano in ko se je odločil, da preneha z dirkanjem mi je ponudil veliko priložnost za kar sem mu zelo hvaležen. Michael je zelo dober človek.

Massa: Schumacher je bil moj učitelj

“Po nesreči se, kot dirkač nisem spremenil. Zagotovo pa od takrat drugače gledam na življenje. Čeprav si pogosto priča hudim nesrečam, nikoli ne verjameš, da se lahko zgodi tudi tebi. Ko sam doživiš kaj takšnega začneš veliko bolj ceniti tako svoje, kot tudi življenje drugih.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje