Marko: Red Bull nima številke 1

0

Red Bullov svetovalec za Formulo 1 Helmut Marko je poudaril, da pri avstrijskem moštvu ni t.i. prvega dirkača, oba voznika pa imata enakovreden status. Nekoliko v šali pa je še dodal, da bo imel sam vselej raje tistega, ki je hitrejši.

Potem, ko je Max Verstappen že podaljšal pogodbo z Red Bullom za naslednje tri sezone, poizkušajo pri moštvu rdečih bikov v to prepričati tudi Daniela Ricciarda, ki pa si zaenkrat pušča odprte možnosti. Marko je v intervjuju za uradno Verstappnovo spletno stran vnovič poudaril, da bosta imela njihova dirkača tudi v prihodnosti enakovreden status:

“Osebno nisem nikoli preferiral Maxa, toda dejstvo je, da je bil letos v kvalifikacijah praviloma hitrejši.”

“Maxova sezona s sedmimi odstopi ni bila enostavna in včasih je bila njegova morala precej na dnu, toda zanj je vse to del učnega procesa. Na koncu se je vrnil še močnejši in njegovi dve zmagi sta dokaz za to.”

“Red Bull nima dirkača številka ena in oba tretiramo povsem enako. Na njiju pa je, da na stezi določita vrstni red. Sam bom zmeraj imel raje tistega, ki bo hitrejši.”

Ricciardo: Čaka me odločitev kariere

Marko je prepričan, da bi lahko Red Bull sezono končal tudi pred Ferrarijem, v kolikor ne bi imeli rdeči biki toliko težav z zanesljivostjo:

“Ricciardo je imel v prvi polovici sezone kar nekaj težav, ko pa se mu je uspelo prilagoditi je bil včasih na enakem nivoju kot Max, če ne celo hitrejši.”

“Menim, da sta oba v letošnji sezoni storila velik korak naprej. Eden drugega potiskata naprej in upam, da se naslednje leto borita za sam vrh.”

“V pretekli sezoni smo imeli več kot 10 odstopov, kar je svojevrsten rekord. Prepričan sem, da bi brez teh težav sezono končali pred Ferrarijem na drugem mestu.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje