Marchionne: Prihodnja sezona je Kimijeva zadnja priložnost

1

Predsednik Ferrarija je namignil, da bo imel Kimi Raikkonen v prihodnji sezoni zadnjo priložnost, da pokaže svoje kvalitete. V nasprotnem primeru pa bo to najverjetneje Finčeva zadnja sezona v Formuli 1.

Raikkonen se je v Maranello vrnil leta 2014, v štirih sezonah pa še čaka na svojo prvo zmago po povratku v rdeči bolid. Sebastian Vettel je v zadnjih treh sezonah zmagal osemkrat, prav v vsaki sezoni pa je bil ob koncu sezone uspešnejši od moštvenega kolega.

Kimiju se pogodba s Ferrarijem izteče po koncu sezone 2018, Marchionne pa je na Ferrarijevi božični večerji povedal, da bo Finec moral najti staro formo, v kolikor želi tudi v prihodnosti ostati pri Ferrariju:

“Menim, da Raikkonen, ko najdemo vse potrebne sestavine, dirka kot Bog, toda moramo jih poiskati.”

“Ko mu vse ustreza ga je užitek gledati, saj sta njegova mirnost in osredotočenost pri dirkanju izjemni. Ko pa se pojavijo težave pa izgleda, kakor da si je vzel premor.”

“Mora biti bolj konsistenten, pomembno pa je tudi, da mu omogočimo, da lahko povsod dirka tako, kot je dirkal v Monaku. To bo najverjetneje zadnja sezona, ko bo moral najti formo, ki ga je krasila v preteklosti. Velika škoda bi bila, če bi zapustil Formulo 1 brez, da bi v popolnosti izkoristil svoj potencial.”

“Če Raikkonenu ne uspe najti potrebne konsistentnosti, se bomo odločili za kakšnega od naših mladih voznikov. Osebno sem zelo zadovoljen z Leclercom in vesel sem, da smo ga izbrali.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
ewzkgx

Ha ha, najprej morate dati obema enake šanse, ne da Kimi spušča gas, da gre lahko Vettel mimo, ko boste dali pa še obema enako pozornost mehanikov in ekipe bo pa Kimi tudi na Vettlovem nivoju…