Machionne svari dvomljivce: Igrate se z ognjem, lahko ustanovimo svoje prvenstvo

0

Predsednik Ferrarija Sergio Marchione je posvaril vse tiste, ki dvomijo o njegovi nameri o izstopu Scuderie iz Formule 1, da se igrajo z ognjem, saj v Maranellu z grožnjo mislijo skrajno resno.

Marchionne je dal ponovno jasno vedeti, da pri pogajanjih o novem pravilniku ne namerava popuščati. Glede na to, da smo podobne grožnje iz Maranella v zgodovini že večkrat slišali, mnogi dvomijo o resnosti tovrstnih namer Scuderie. Marchionne pa opozarja, da z izstopom Ferrarija misli skrajno resno:

“Nekateri ljudje govorijo, da z grožnjami glede novih pravil za sezono 2021 blefiramo, toda opozarjam jih, da se igrajo z ognjem. Situacija v Ferrariju se je od leta 2015 zelo spremenila. Od tega trenutka vsi vedo, da če nekaj rečemo, bomo to tudi storili.”

“Ena izmed večjih prednosti aktualne pogodbe Concorde je, da moštvom omogoča večjo svobodo, tudi sedaj, ko smo s pogodbo vezani na Liberty Media. Prejšnje pogodbe so ekipam prepovedovale razvoj alternative zunaj Formule 1, sedaj pa lahko sami ustvarimo prvenstvo, ki bo podobno Formuli 1.”

Zagotovo obstaja možnost, da leta 2021 ustanovimo svoje prvenstvo in te možnosti ne smemo ignorirati. Sam bi se ji pa raje izognil, če bo to mogoče.”

“Osebno bi rad nadaljeval v Formuli 1, toda morali bomo poiskati kompromis, ki bo Ferrariju omogočal, da na vsaki dirki pokaže svoj DNK. V primeru, da kompromisa ne najdemo, bo Ferrari moral oditi. Mislim, da lahko prepričamo tudi ostale ekipe, da se nam pridružijo v novem prvenstvu.”

“Pri vsem skupaj me najbolj moti, da je znotraj Liberty Medie človek z veliko izkušnjami, Ross Brawn, ki poizkuša uveljaviti rešitev, ki je v nasprotju z bistvom Formule 1. Ferrari je del zgodovine tega športa in vemo kako potekajo stvari. Imamo dirkaški oddelek, ki deluje izključno v Formuli 1, ki jo zelo dobro poznamo.”

Poizkušamo uskladiti interese, ki jih ima Liberty Media z našimi. Mislim, da lahko to dosežemo pravočasno in se tako izognemo odhodu Ferrarija iz Formule 1.”

[poll id=”4″]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje