Lauda: Red Bull je preplačal Verstappna

0

Mercedesov neizvršni direktor Niki Lauda meni, da so pri Red Bullu nasedli spretni pogajalski taktiki in posledično preplačali Maxa Verstappna, saj so menili, da se pogaja tudi z Mercedesom, kar pa je Lauda zavrnil.

Nizozemčev menedžment, ki ga vodi Maxov oče Jos, naj bi na ta način višino sinove letne plače dvignil do cca. 30 milijonov dolarjev, Lauda pa je za Servus TV razkril, da se pri srebrnih puščicah nikoli niso pogovarjali z Verstappnom:

“Z Maxom se nikoli nismo pogajali za sedež pri Mercedesu.”

“S Helmutom Markom sva v dobrih odnosih, saj pogosto govoriva in velikokrat tudi skupaj letiva.”

“Zadnjič sva govorila o Verstappnu in sem mu dejal, da bi lahko prihranili veliko denarja, saj Mercedes ni nikoli vstopil v pogajanja z njim.”

Marko pa je kljub temu zadovoljen, da je Verstappen z Red Bullom podpisal novo, dolgoročno pogodbo, a hkrati priznal, da so bila pogajanja zahtevna:

“Razkrili smo mu načrte za prihodnost in mu zagotovili, da bomo leta 2020 imeli najboljše ljudi in dobre možnosti glede pogonskih sklopov.”

“Skupaj smo obiskali Hondino bazo v Sakuri, kjer je infrastruktura fantastična, to ga je prepričalo.”

“Izkoristil je situacijo, da si dvigne plačo, toda še zmeraj ni blizu številkam, ki jih prejemata Hamilton in Vettel. Če bo osvajal naslove ju bo zagotovo dosegel. Imamo zelo dobre dodatke na nekoliko nižjo osnovno plačo.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje