Kubica: Tukaj nisem, da bi spisal pravljico

0

Čeprav si je večina navijačev enotna, da bi bila vrnitev Roberta Kubice v F1 ena izmed največjih pravljic najhitrejšega športa, priljubljeni poljski dirkač poudarja, da se sam ne vrača zaradi lepe zgodbe, temveč zato, ker je prepričan, da je še sposoben dirkanja na najvišjem nivoju.

Kubica se je leta 2010 po hudi nesreči z Rally dirkalnikom boril za življenje, ob tem pa skoraj izgubil tudi desno roko, ki je bila v nesreči močno poškodovana. Vse to se je zgodilo le tri dni zatem, ko je v Valencii postavil najhitrejši čas testiranj bolidov Formule 1.

Pot je bila težka, a Robert je bil odločen, da se vrne. Dirkal je v WR2, se preizkušal z dirkalniki LMP1, dirkal v simulatorju, kljub temu pa smo pogosto slišali mnenja, da se v bolid Formule 1 ne bo več vrnil.

Kubica pa ni obupal in letos je z dirkalnikom F1 opravil številna testiranja, najprej z Renaultom, nato še z Williamsom, s katerim je na testiranjih v Abu Dhabiju v enem dnevu brez težav odpeljal okroglih 100 krogov. Kubica ostaja na trdnih tleh in poudarja, da v kolikor bo v prihodnji sezoni dirkal za Williams, so pravljice zadnja stvar s katero se bo ukvarjal:

“V zadnjem času je bilo veliko napisanega in povedanega, kar je normalno, saj obstaja veliko vprašanj in vsakdo ima svoje mnenje.”

“Veliko ljudi si želi moje vrnitve zaradi lepe zgodbe, ki je zanimiva, a na koncu zaradi zgodbe ne dobiš popustov na stezi. Osredotočen sem le na to, da sem maksimalno pripravljen in pripravljen v kolikor se ponudi priložnost.”

“Hvaležen sem za vso podporo, ki mi jo izkazujejo ljudje, saj mislim, da je mnogo iskrenih želja in besed, toda na koncu sam vem kakšna je realnost. Ko sem enkrat v bolidu lepe zgodbe ni več in delo mora biti opravljeno.”

“Najprej moram biti prepričan, da sem sposoben dirkati na najvišjem nivoju in vsak nov dan v bolidu mi daje zaupanje, da gredo stvari v pravo smer. Moji standardi so zelo visoki in, če se bom vrnil, se ne bom zaradi tega, da bom številka. Čeprav me ni bilo sedem let moram biti prepričan, da bo to Robert Kubica v najboljši podobi.

Robert Kubica: “Ko sedeš v bolid je konec pravljic”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje