Helmut Marko ne razume kaj se je zgodilo s Kvyatom

0

Red Bullov glavni svetovalec Helmut Marko je priznal, da ne razume nenadnega padca forme Daniila Kvyata, sicer enega izmed največjih upov avstrijskega moštva.

Kvyat je potem, ko je leta 2013 suvereno postal prvak serije GP3 že naslednjo sezono dobil priložnost v moštvu Toro Rosso, leta 2015 pa je prestopil k Red Bullu, kjer je dirkal skupaj z Danielom Ricciardom.

Po seriji incidentov ga je leta 2016 pri Red Bullu zamenjal Max Verstappen, ruski dirkač pa se je vrnil k Toru Rossu, kjer pa ni bil na nivoju moštvenega kolega Carlosa Sainza. Po letošnji VN Zda pa so v taboru rdečih bikov Kvyatu dokončno pokazali vrata.

Marko je za Motorsport.com povedal, da mu ni povsem jasno kaj se je zgodilo s talentiranim ruskim dirkačem:

“V uvodnih sezonah s Toro Rossom in Red Bullom je pokazal svojo hitrost, nato pa je njegova forma dramatično padla.”

“Imel je določene težave z zavorami in s pnevmatikami, ki jih Ricciardo ni imel. Nato pa se je nekaj zgodilo z njegovo psiho in se je povsem izgubil. Njegova hitrost je izginila, vzroka za to pa ne poznamo.”

“Poizkušali smo veliko stvari, a hitrost se ni vrnila. Po tistih incidentih na startu dirk se ni najbolje odzval. Zaprl se je vase in ni želel poslušati nikogar.”

“To je velika škoda, saj se še dobro spominjam kako je na dirkah GP3 v Spaju in Monzi povsem deklasiral konkurenco. Spominjam se tudi dirke s Toro Rossom, ko je startal v ozadju in se prebijal v ospredje. Že je napadal Raikkonena, ko so mu odpovedale zavore. Imel je odlične dirke.”

“Ko je bil v najboljši formi je bil hitrejši od trenutnih dirkačev Toro Rossa, Gaslya in Hartleya.”

Šef ekipe Toro Rosso Franz Tost pa je prepričan, da si je Kvyat enostavno naložil preveliko breme rezultatov, ki ga ni zdržal:

“Upam, da bo dobil še eno priložnost, saj si zasluži sedež v Formuli 1. Morda potrebuje kratek premor, da se mu uspe sestaviti skupaj, nato pa sem prepričan, da bomo videli starega Daniila Kvyata v eni izmed ekip Formule 1.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje