Hamilton si želi boja štirih najboljših dirkačev za naslov svetovnega prvaka

0

Svetovni prvak Lewis Hamilton je za najboljše dirkače v Formuli 1, poleg sebe označil še Sebastiana Vettla, Fernanda Alonsa in Maxa Verstappna. Britanec si želi, da se v prihodnji sezoni vsi štirje vključijo v boj za naslov svetovnega prvaka.

V sezoni 2010 smo videli izjemen obračun za naslov svetovnega prvaka v katerem so  sodelovali Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Mark Webber in Lewis Hamilton. Hkrati je to bila tudi zadnja sezona, kjer se za naslov nista borila zgolj dva dirkača. Hamilton si takšnega scenarija želi tudi v prihodnjem letu.

Britanec meni, da so najboljši dirkači v karavani, poleg njega samega, še Vettel, Alonso in Verstappen in upa, da se bodo že v prihodnji sezoni vsi štirje udarili za naslov. Lewis je o vsakemu izmed omenjenih rivalov namenil tudi nekaj besed:

“Mi štirje smo najmočnejši vozniki v karavani F1 in resnično si želim, da bi se vsi borili za naslov. To bi bilo neverjetno, saj imajo prav vsi drugačne karakteristike. Za Sebastiana lahko po letošnji sezoni rečemo, da mu je potrebno dati več prostora, s čimer ne mislim nič negativnega. Po drugi strani Max izredno veliko tvega. Tudi njemu je potrebno dati več prostora, toda on je veliko manj izkušen od ostalih fantov…

Hamilton: “Tudi Max je za svoja leta izjemen in si niti ne predstavljam kakšen dirkač bo čez 10 let. Tudi sam bi plačal, da ga gledam na stezi”

“Fernando je najtrši oreh izmed vseh dirkačev. Proti njemu je potrebno pokazati vse kar znaš, a hkrati dirkati s spoštovanjem. Najin dvoboj v Mehiki je bil trd, a pošten.  Alonsov “racecraft” je izjemen.

Za konec pa je Hamilton nekaj besed namenil tudi letošnjemu največjemu tekmecu za naslov, Sebastianu Vettlu in njunemu incidentu v Bakuju..

“Ne bom povedal kaj sem se naučil o Sebastianu, ampak vsi ste lahko videli in mislim, da so se vsi lahko o njemu nekaj naučili. Ne sme bežati od svojih napak. Sčasoma se bo naučil iz izkušenj. V preteklosti je že imel tako močne sezone, kot je bila letos moja. Mislim, da se bo naslednje leto vrnil še močnejši.”

vir: WTF1.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje