Hamilton prejel šampionski pokal, Verstappen osebnost leta

0

Lewis Hamilton je na včerajšnji gala slovesnosti Mednarodne Avtomobilistične Zveze FIA prejel pokal za naslov svetovnega prvaka Formule 1 v sezoni 2017. Dirkač Red Bulla Max Verstappen pa je že tretjič osvojil nagrado za FIA osebnost leta.

Predsednik Fie Jean Todt je Hamiltonu predal že njegovo četrto trofejo in ga tako tudi uradno okronal, kot novega svetovnega prvaka Formule 1. Britanca sta na podelitvi spremljala tudi šef ekipe Mercedes Toto Wolff, ki je prejel pokal za konstruktorski naslov in britanski dirkač Formule 4 Billy Monger.

Monger, ki je v letošnjem letu na dirkališču Donington doživel hudo nesrečo zaradi katere so mu amputirali obe nogi, je prejel posebno nagrado za neverjeten povratek po tako hudi poškodbi.

 

Max Verstappen je ponovno postal FIA osebnost leta. Nizozemski dirkač je letos zabeležil dve zmagi, kljub velikim težavam z zanesljivostjo svojega bolida.

Svetovni prvak Formule 2, ki bo v prihodnji sezoni dirkal za Alfa Romeo Sauber, Charles Leclerc pa je postal novinec leta.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje