Hakkinen: V Formuli 1 že dolgo ni bilo toliko talentiranih dirkačev

0

Dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen je podal svoj komentar letošnje sezone in izrazil svoje navdušenje nad novo generacijo dirkačev, ki je po Finčevem mnenju ena najboljših mladih generacij v zgodovini Formule 1.

Hakkinen prav tako z občudovanjem spremlja predstave Lewisa Hamiltona, zadovoljen pa je tudi z dirkanjem svojega rojaka Valtterija Bottasa:

“Lewisov dosežek, ko je še četrtič postal svetovni prvak je zares impresiven. Vidno je, da ima še zmeraj veliko željo po zmagah in menim, da je to ključna sestavina njegovega uspeha.”

“Ko sem osvojil naslova v letih 98 in 99 sem bil odločen, da leta 2000 še tretjič postanem svetovni prvak, a se ni izšlo. Naslednjo sezono sem čutil, da nisem imel več toliko energije in potrebne želje, da bi se boril za sam vrh. Nedolgo zatem pa sem se tudi upokojil.”

“Zelo sem zadovoljen, da je Bottasu uspelo dobiti dve dirki za VN. Je odličen dirkač in z zmagama v Rusiji in Avstriji je dokazal, da sodi med najboljše. Sredi sezone je sicer zapadel v manjšo krizo, a vem kako močno je garal, da je sedaj kjer je. Prepričan sem, da bo v prihodnjo sezono vstopil še močnejši.”

Max Verstappen je letos zgolj potrdil, da je že sedaj izjemen dirkač, a nekoliko v ozadju imamo odlično novo generacijo dirkačev. Ocon, Sainz in Vandoorne so zelo hitri in ko pogledamo kdo so njihovi moštveni kolegi (Perez, Hulkenberg, Alonso) lahko ugotovimo, da je v Formuli 1 dirkaškega talenta zares veliko.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje