Formula 1 kmalu brez deklet na startni vrsti?

0

Novi lastniki Formule 1 Liberty Media razmišljajo, da bi iz startne vrste umaknili t.i. “grid girls.” Gre za dekleta, ki jih lahko vidimo pred nedeljskimi dirkami, ko dirkačem na startni vrsti držijo dežnike ali startne številke in so z leti postale sestavni del Formule 1 in motošporta.

Ross Brawn je BBC Radio 5 povedal, da gre za delikatno temo, ki ji bodo pri Liberty Media zagotovo posvetili pozornost:

“Poizkušamo spoštovati vsa mnenja, glede pojavljanja ženskih modelov na startni vrsti.”

“Veliko ljudi meni, da gre za pomembno tradicijo Formule 1, spet drugi pa so mnenja, da je zadeva že nekoliko zastarela, vsekakor pa se s tem že ukvarjamo.”

Šef Formule 1 Chase Carey pa je o temi povedal:

“Kar moramo storiti je pridobiti čimveč različnih mnenj in stališč, nato pa sprejeti odločitev, ki bo najboljša za prihodnost športa.”

“Z vsem spoštovanjem, ob vseh zadevah s katerimi se ukvarjam, ta tematika ni ravno na vrhu seznama prioritet. Mislim, da to ne bo moja osebna odločitev, lahko zgolj povem svoje stališče. Ko upravljaš s tako velikim sistemom, kot je Formula 1 se ob odločitvah soočiš z zelo čustvenimi reakcijami. Nikoli ne bomo dosegli popolnega konsenza, potrebno je poslušati različna stališča.”

Šef ekipe Red Bull Christian Horner pa meni, da so dekleta na startni vrsti del glamurja Formule 1, hkrati pa dodaja:

“Na startni vrsti smo že imeli fante, v Avstriji so dirkače spremljali otroci, oboje pa je naletelo na številne kritike. Živimo v moderni družbi in nikoli ne bodo vsi zadovoljni. Potrebno je biti odprt za vse predloge.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje