Ferrari F2004 bo zvezda Autosport International

0

Ferrari F2004, eden izmed najdominantnejših bolidov v zgodovini Formule 1 bo letos zasedel častno mesto na največjem evropskem prazniku motošporta, Autosport International.

V sezoni 2004 je Michael Schumacher osvojil rekordni sedmi naslov svetovnega prvaka, F2004 pa je zmagal na kar 15. dirkah. Schumacher in Barichello sta ob koncu sezone zasedla prvo in drugo mesto, Ferrari pa je z lahkoto osvojil naslov konstruktorskega prvaka.

Do današnjega dneva si Ferrari F2004 še zmeraj lasti rekorde sedmih dirkališč, eden najhitrejših dirkalnikov vseh časov pa je v svoji šampionski sezoni osvojil 12 pole positionov.

Njegov tri litrski V10 motor je proizvedel skoraj 1000 konjskih moči, nastal pa je pod taktirko Rorya Bryna, Rossa Brawna in Alda Coste.

F2004 se pridružuje Ferrariju FXX K Evo, Ferrariju 488 Challenge ter 488 GTE, Ferrari pa bo obiskovalce po korakih popeljal skozi stopnje svojega motošportnega razvoja. Od dirkalnikov Challenge do razreda GT ter skozi program FXX superšportnikov do elitne Formule 1.

Ferrari predstavlja FXX-K Evo, zver s 1036 konjskimi močmi

vir:Motorsport.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje