Dvoboji med moštvenimi tekmeci 2017: Perez vs Ocon

0

Dirkaški par Force Indie je bil v letošnji sezoni Formule 1 eno najlepših presenečenj. Za Sergiom Perezom je odlična sezona, Mehičan pa je dirkal izredno konstantno in hitro. Tudi Esteban Ocon je v svoji premierni sezoni Formule 1 dokazal, da gre za izjemno nadarjenega dirkača, ki bo v prihodnosti nedvomno pomemben del najhitrejšega cirkusa. Potem, ko je mladi Francoz sezono še začel nekoliko rezervirano, je kmalu ujel pravi ritem in bil povsem konkurenčen izkušenejšemu moštvenemu kolegu.

Skupaj sta za svojo ekipo osvojila 187 točk, kar indijsko ekipo uvršča na skupno 4. mesto v konstruktorskem prvenstvu. Pri tem dosežku sta oba dirkača igrala pomembno vlogo. Perez je osvojil dobrih 53 %, Ocon pa slabih 47 % vseh točk Force Indie.

[chart id=”5852″]

Perez je bil ob koncu sezone vendarle nekoliko uspešnejši, kar nam pokažejo statistični podatki, a razlika med dirkačema je bila res minimalna. Ocon je v povprečju kvalifikacij zaostajal manj, kot desetinko. Bržkone pa je bilo prav dejstvo, da je ponavadi izgubil kvalifikacijski dvoboj znotraj moštva, glavni vzrok, da dirke ni večkrat končal pred moštvenim kolegom.

[table id=24 /]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje