Dvoboji med moštvenimi tekmeci 2017: Hamilton vs Bottas

0

Potem ko smo bili še po polovici sezone presenečeni nad konkurenčnostjo Valtterija Bottasa, je Lewis Hamilton po poletnem premoru stopil na plin, Finec pa se je nekoliko izgubil. Hamilton je postal svetovni prvak, kljub temu pa je za Bottasom povsem solidna prva sezona pri Mercedesu.

[chart id=”5828″]


Razlika v kvalifikacijah med obema Mercedesa je do poletnega odmora znašala zgolj 0,050 sekunde v korist Hamiltona. Po počitnicah pa je Bottas na prvih štirih suhih dirkah za Hamiltonom v povprečju zaostal za dobre pol sekunde. Ob koncu sezone Finčev povprečen zaostanek v kvalifikacijah znaša kar 0,311 sekunde, kar je v Formuli 1 zelo veliko.

[table id=21 /]

Statistika Lewisa Hamiltona govori sama zase in samo potrjuje dejstvo, da je Britanec z 11. Pole Positioni in 9. zmagami zasluženo postal svetovni prvak. Po drugi strani pa tudi Bottas ni imel slabe sezone. Finec je na kvalifikacijah v povprečju osvojil tretje mesto, kar ga uvršča na sam vrh Formule 1. Seveda moramo poudariti, da sta Hamilton in Vettel ob koncu storila nekaj napak, kar jima je nekoliko pokvarilo statistični indeks, kljub temu pa je imel Bottas zelo konstantno sezono. Ob koncu mu je proti renomiranemu moštvenenemu kolegu vendarle zmanjkalo nekaj hitrosti.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje