Chilton: Formula 1 ni pravi šport

0

Nekdanji dirkač ekipe Marussia Max Chilton meni, da prevelike razlike med najboljšimi ekipami in tistimi iz začelja, uničujejo ugled Formule 1 kot športa.

Britanski dirkač je v Formuli 1 brez vidnih dosežkov dirkal za moštvo Manor-Marussia, preden se je leta 2016 preselil v ZDA, kjer sedaj nastopa v prvenstvu Indy.

Chilton verjame, da je dirkanje v ameriški seriji mnogo bolj zanimivo, kakor dirkanje v Formuli 1, kjer ga motijo predvsem visoki zaostanki dirkačev iz začelja in močna hierarhija med posameznimi moštvi:

“Problem, ki ga ima Formula 1 je ta, da je razlika med vodilnim in zadnjim bolidom tudi 4 sekunde na krog. Temu težko rečemo šport, saj bi le ta moral biti izenačen, kot je le lahko.”

“Motošport nikoli ne bo povsem izenačen, saj je to nemogoče, bo pa naslednja sezona serije Indy ena izmed najbolj tesnih, kar smo jih kadarkoli videli v dirkanju.”

“Vse ekipe imajo enak aerodinamičen paket in tudi razlike v motorjih so izjemno majhne. Prihodnja sezona bo še bolj izenačena, kot je bila letošnja.”

Chiltonu je dosežek sezone uspel na dirki 500 milj Indianapollisa, ko je presenetljivo osvojil četrto mesto. Britanec pa je bil navdušen tudi nad predstavo Fernanda Alonsa, ki je nekaj časa celo vodil na sloviti dirki:

“Alonsa sem vselej imel za enega izmed najboljših, če ne najboljšega dirkača v Formuli 1 in vem, da se tako nadarjeni vozniki zelo hitro učijo. Še dobro za serijo Indy, da mu ni uspelo zmagati, saj bi tako vsi mi izgledali nekoliko neumno.”

“Seveda pa je s svojim dirkanjem in izjavami poskrbel tudi za odlično promocijo dirkanja na ovalu. Všeč so mi bili njegovi komentarji o tem, da se želi v prihodnosti vrniti in zmagati.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje