Brawn si v Formuli 1 želi Porsche, Lamborghini in Aston Martin

0

Tehnični direktor Formule 1 Ross Brawn poudarja, da mora biti nov pravilnik, ki bo vstopil v veljavo leta 2021 dovolj atraktiven, da bo v najhitrejši šport privabil nove proizvajalce in ekipe. Sam si želi vstop Porscheja, Lamborghinija in Aston Martina.

Liberty Media si želi pravila za sezono 2021 toliko poenostaviti, da bo vstop v Formulo 1 za nova moštva cenejši, dirkanje pa postalo bolj atraktivno. Brawn je v pogovoru za nemški Bild razkril, da Liberty Media z zasnovo novega pravilnika cilja predvsem na tri proizvajalce, ki so izrazili interes za vstop v F1 ob za njih ugodnih pogojih.

“Veliko je uglednih proizvajalcev, ki si jih želimo privabiti v Formulo 1. Porsche je vsekakor eden izmed njih, izpostavil pa bi tudi Lamborghini in Aston Martin.”

“Lahko vam zagotovim, da če ohranimo trenutne pogonske sklope ne bomo privabili nobenega novega proizvajalca, saj jih to enostavno ne zanima. Vso zadevo moramo narediti enostavnejšo in predvsem cenejšo. Ustvariti moramo okolje, ki bo za njih zanimivo.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje