Brawn: Partnerstvo Ferrarija in Formule 1 ima svoje meje

0

Tehnični direktor Formule 1 Ross Brawn poudarja, da so pri Liberty Media pripravljeni na iskanje kompromisa s Ferrarijem, a ne za vsako ceno. Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne je namreč že večkrat zagrozil z odhodom Scuderie iz Maranella iz Formule 1, v kolikor bi bil uveljavljen trenutni predlog novega pravilnika o pogonskih sklopih za sezono 2021.

Brawn je za Auto Bild povedal, da se s to problematiko pri Liberty Media že intenzivno ukvarjajo:

“Povedano po pravici sem bil nad reakcijo Ferrarija in Mercedesa zelo presenečen. Prisoten sem bil na nekaterih sestankih in zdelo se je, da je usmeritev za prihodnost jasna. Vsi so se strinjali o ciljih, ki jih želimo doseči z novimi motorji in na podlagi tega smo oblikovali nov pravilnik.”

“Zadeva je podobna kot v restavraciji, ko je nekomu všeč sladica, glavna jed pa ne in seveda obratno. Zato smo že pričeli z novimi pogovori. V kolikor imajo proizvajalci svoje predloge smo pripravljeni poslušati, toda ohranitev trenutnih pogonskih sklopov ne pride v poštev.”

O grožnji o odhodu Ferrarija pa je Brawn povedal:

“To je retorično vprašanje.”

“Seveda ne želimo izgubiti Ferrarija. Formula 1 je izjemno pomembna za Ferrari in obratno. S sodelovanjem vsi veliko pridobimo, a vsako partnerstvo ima svoje meje.”

“Potrebno je najti kompromis, da bomo na koncu vsi zadovoljni, saj ne želimo izgubiti legendarnih znamk. Ferrari je pomemben del Formule 1, zato jih je potrebno spoštovati in poslušati.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje