Alonso: Prihodnjo sezono se lahko borimo za vrh

0

Fernando Alonso optimistično zre v prihodnjo sezono. Dvakratni svetovni prvak meni, da so pri Mclarnu z Renaultovimi pogonskimi sklopi pripravljeni na boj za najvišja mesta.

Po treh sezonah nekonkurenčnosti s Hondinimi pogonskimi agregati, si pri Mclarnu veliko obetajo od sodelovanja s francoskim Renaultom. V Wokingu so bili namreč vseskozi prepričani, da je njihova šasija med najboljšimi v karavani.

Alonso priznava, da so bile zadnje tri sezone polne razočaranj, toda dodaja, da so pri Mclarnu na boj za zmage pripravljeni:

“Projektu sem se v prvi vrsti pridružil zaradi prihoda Honde. Ko sem bil še majhen sem na televiziji gledal Senno in Prosta, ki sta dirkala z Mclaren-Hondo in to je bila ena mojih največjih inspiracij, da sem postal dirkač.”

“Na koncu se nam ni izšlo, saj preprosto nismo bili konkurenčni. Po eni strani sem nekoliko žalosten, a vesel po drugi, saj menim, da nam bo v prihodnji sezoni šlo veliko bolje.”

“To leto je bilo nekoliko bolje, kakor prejšnjih sezonah. Vsaj takšen občutek sem dobil od navijačev in ljudi, ki sem jih spoznal. V letošnji sezoni so lahko uživali nekoliko bolj, tudi zaradi naše predstave v Indianapollisu, kjer smo dirkali v ospredju in celo vodili dirko.

Čeprav se Alonsu v zadnjih treh sezonah ni uspelo uvrstiti na oder za zmagovalce je Španec prepričan, da je sedaj veliko boljši dirkač, kot je bil pred desetletjem, ko je osvojil dva naslova svetovnega prvaka:

“Vso kariero se učiš in postajaš vse boljši. Vselej pridobivaš nova znanja in izkušnje o razvoju bolida in pripravi na dirko. Skratka, vsako sezono si boljši dirkač.”

“V zadnjih treh letih smo se veliko naučili. Včasih je možno, da če zmaguješ s preveliko lahkoto padeš v težave, ko enkrat dobiš konkurenco.Mi smo v drugačnem položaju. V kolikor nam uspe pripraviti konkurenčen bolid, smo pri Mclarnu pripravljeni na boj.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje