Aldo Costa nima želje po vrnitvi v Maranello

0

Aldo Costa, italijanski inženir in konstruktor zmagovitih Mercedesovih bolidov v zadnjih sezonah je priznal, da pri Mercedesu zelo uživa in nima želje po povratku k Ferrariju, kjer so ga odpustili leta 2011.

Costa je k Ferrariju prišel že leta 1995 in z leti postal eden izmed najbolj cenjenih inženirjev v svetu motošporta. Kljub nekaterim govoricam, da bi se lahko 56 letni Italijan v prihodnosti vrnil v Maranello, je v pogovoru za Autosprint tovrstne namige zavrnil:

“Selitev v Anglijo je bila zame eno od najlepših daril v mojem življenju. To pozitivno spremembo v moji karieri sta mi omogočila Ross Brawn in Michael Schumacher.”

“Tukaj se počutim odlično in v svoji službi pri Mercedesu zelo uživam. Tu je moj dom in nimam nikakršnih namenov, da bi odšel kam drugam.”

Costa je tudi dejal, da v letošnjem obračunu med Mercedesom in Ferrarijem zelo užival, a je pričakoval boj prav do zadnje dirke:

“Do poletja smo bili povsem izenačeni, nato pa smo mi storili korak naprej z razvojem bolida, hkrati pa nam je uspelo ohraniti zanesljivost. To nas je malce presenetilo, saj smo pričakovali, da bo boj potekal prav do konca. Posledično je bil tudi naš razvoj bolida vseskozi zelo intenziven, saj smo pričakovali, da bo to nujno, da premagamo Ferrari.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje