Abiteboul: Za Renaultov zaostanek je kriv Briatore

0
F

Šef ekipe Renault Cyril Abiteboul meni, da so za zaostanek v razvoju pogonskega sklopa francoskega proizvajalca krive slabe odločitve, ki jih je že pred desetimi leti sprejel takratni vodja moštva Flavio Briatore.

Znano je, da se od nastopa hibridne ere V6 motorjev, francoski Renault sooča z deficitom svoje pogonske enote v primerjavi z Mercedesom in Ferrarijem. Abiteboul pa je mnenja, da je glavni krivec za vso situacijo Flavio Briatore

“Ekipa v Viry-Châtillonu se mora reorganizirati tako, da bodo končno vsi delali skupaj in zasledovali isti cilj.”

“Še danes plačujemo ceno za Briatorejeve odločitve iz leta 2007, ko je odpustil več 100 ljudi zaradi takratne zamrznitve razvoja motorjev. To je bil umik iz Formule 1, medtem ko je Mercedes že takrat stopnjeval aktivnosti in investiral v prihodnost.

“Odkar sem sam leta 2014 prevzel vodenje ekipe smo v Viry-Châtillonu ponovno zaposlili približno 100 ljudi, toda potrebno bo še veliko dela. Vso strukturo smo že modificirali, obveznosti pa razpršili med nove kadre, toda najbolj pomembno je, da se naučijo delati skupaj in se medsebojno razumeti tudi brez besed.”

Renault – Dvoglavi zmaj

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje