Verstappen: Renaultu zmanjkuje delov

0

Potem, ko je Max Verstappen dobil dirko v Mehiki, je na VN Brazilije osvojil le peto mesto. Mladi nizozemski dirkač je priznal, da pri Red Bullu niso mogli uporabljati polne moči svojega pogonskega agregata, saj Renaultu za letošnje motorje zmanjkuje rezervnih delov. Francozi so namreč vse sile že usmerili v razvoj za prihodnjo sezono.

Max je ob tem za časopis De Telegraaf povedal:

“Po eni strani razumem Renault, toda po drugi strani, če imaš med sezono toliko težav z zanesljivostjo svojih agregatov, moraš kot proizvajalec narediti vse, da zagotoviš dovolj delov za celotno sezono.”

“To se zdi logično. Nismo zadovoljni, a ne preostane nam drugega kot, da to sprejmemo. Škoda, da je po štirih dobrih dirkah prišlo do takšnih stvari, toda bolid je bil sam po sebi v Braziliji zelo dober.”

Niki Lauda pa dodaja, da je bila prav nezanesljivost pogonskih sklopov letos glavni vzrok za neuspeh Red Bulla in Ferrarija:

“Ker smo imeli precejšnja nihanja v performansah našega bolida, si nismo mogli privoščiti še težav z motorji.”

“Jaz in Toto (Wolff) sva tako vprašala Andya Cowella kaj je bolj pomembno, najti desetinko, ali končati dirke? Nenazadnje, brez zanesljivosti ni možno osvojiti prvenstva.”

Ferrari in Renault sta iskala hitrost in tako izgubila dirka.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje