Santander zapušča Ferrari, Petrobras v Mclaren?

0

Pred prihodnjo sezono se v Formuli 1 obetajo pomembne spremembe na komercialnem področju dveh najuspešnejših ekip v zgodovini, Ferrarija in Mclarna.

Glavni pokrovitelj Ferrarija, španska banka Santander naj s Scuderio ne bi podaljšala pogodbe za prihodnjo sezono. Ferrari pa bi posledično ostal brez cca 40 milijonov evrov, kolikor naj bi Santander vsako leto nakazal v Maranello. Finančni gigant, ki ga vodi Ana Botin je sicer glavni sponzor Ferrarija od leta 2010, ko je k rdečim prišel skupaj s Fernandom Alonsom.

Čeprav Špancu s Ferrarijem ni uspelo osvojiti naslova svetovnega prvaka je Santander pogodbo Scuderio podaljšal še za 4 leta, torej do konca letošnjega leta. Po poročanju španskega El Confidencial-a so si pri Ferrariju želeli še podaljšati in razširiti komercialno sodelovanje, a naj bi španska banka ponudbo zavrnila, so pa pripravljeni sodelovati, kot manjši sponzor.

Po drugi strani pa naj bi bili pri Mclarnu, kot poročajo brazilski mediji, tik pred sklenitvijo dogovora z brazilskim naftnim koncernom Petrobras, sicer nekdanjim glavnim pokroviteljem ekipe Williams.

Šef Mclarna Zak Brown je v Abu Dhabiju potrdil, da jim je uspelo v Woking privabiti pomembne nove sponzorje:

“Komercialno gledano smo imeli zelo uspešen zaključek sezone. Podpisali smo pogodbo z dvema novima pokroviteljema, a imena zaenkrat ostajajo še skrivnost. Lahko pa potrdim, da bodo lahko ljudje na Mclarnovem bolidu videli številne izjemne znamke.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje