Rudy Van Buren je najhitrejši gamer na svetu

0

Rudy Van Buren, 25 letni vodja prodaje iz Nizozemske je premagal več kot 30 000 sodelujočih in postal zmagovalec Mclarnovega tekmovanja “Worlds fastest gamer”. Legendarno britansko moštvo je iskalo najboljšega virtualnega dirkača na svetu, Rudy pa bo za nagrado postal Mclarnov testni voznik v simulatorju.

V finalnem štiri ure dolgem spopadu je Van Buren v vožnji Mclarnovega “state of the art” dirkalnega simulatorja premagal rojaka Freeta Schothorsta, 20 letnega študenta iz Amsterdama in bo v naslednji sezoni del Mclarnove F1 ekipe.

Van Buren je z dirkanjem začel že pri osmih letih in je leta 2003 osvojil nizozemsko karting prvenstvo. Zaradi pomanjkanja financ je moral dirkaško kariero prekiniti pri 16. letih, a je s popularizacijo eSports serije in tekmovanjem “WFG” dobil drugo priložnost v motošportu:

“Ko sem nehal dirkati sem vselej iskal zamenjavo, saj želja po dirkanju ni nikoli izginila. Kot dirkač si vedno želiš nadaljevati, nato pa ti nenadoma zmanjka možnosti. Občutek ko zmagaš in, ko si želiš izboljšati čas krog za krogom je nekaj, kar se ne da opisati. Vsak deček, ki začne dirkati z gokarti si želi nekoč dirkati v Formuli 1, toda na neki točki te sanje naenkrat izginejo. Sedaj, ko sem zmagal na Mclarnovem tekmovanju lahko znova živim svoje sanje.”

Rudy Van Buren: “To je bil najtežji razgovor za službo v mojem življenju”

“To je bila najbolj neverjetna izkušnja v mojem življenju. Če pomislim, da sem pred kratkim prvič vstopil v Mclarnov tehnološki center, sedaj pa odhajam kot njihov dirkač, je to nekaj izjemnega. Ne morem se dovolj zahvaliti vsem, ki so mi ponudili to priložnost. Že tekmovati proti odličnim sotekmovalcem je bilo nepozabno. To je bil vsekakor najtežji razgovor za službo, a sedaj komaj čakam da začnem z delom. ”

Mclarnov izvršni direktor Zak Brown je ob koncu tekmovanja povedal:

“Najprej želim čestitati Rudyu, saj je pokazal neverjetne sposobnosti, kvaliteto in odločenost za uspeh. To je bilo zares težko tekmovanje, saj smo naše tekmovalce podvrgli preizkusom, ki so jih gnali do njihovih skrajnih meja. Rudy bo postal pomemben člen našega projekta za prihodnjo sezono.”

Tekmovanje WFG se je začelo že maja, ko so se gamerji iz celega sveta potegovali za mesto v velikem finalu, ki je ta mesec potekalo v Mclarnovem centru v Wokingu in v katerem je sodelovalo 12 super finalistov.

V zadnjem tednu so se tekmovalci pomerili na stezi v Indianapollisu, Suzuki in Interlagosu, čakala pa jih je tudi realistična simulacija dirke za 24 ur Le Mansa. Na koncu sta ostala zgolj oba Nizozemca, Van Buren pa si je sanjsko službo priboril v dvoboju na Mclarnovem F1 simulatorju.

[su_youtube url=”https://youtu.be/np2-z4pkCjk”]

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje