Pri Haasu po incidentu med Alonsom in Grosjeanom želijo stalnega komisarja Fie

0

Šef ekipe Haas Guenther Steiner je po VN Mehike podal predlog po katerem bi bil na vsaki dirki prisoten stalni komisar mednarodne avtomobilistične zveze. V ameriškem moštvu niso bili zadovoljni z odločitvami žirije dirke glede trčenja med Romainom Grosjeanom in Fernandom Alonsom.

Na dirki za VN Mehike je bil najprej Romain Grosjean zaradi tega, ker je pridobil prednost izven proge kaznovan s kaznijo pribitka petih sekund. Steinerja pa je razjezilo neukrepanje komisarjev v kasnejšem trčenju med Alonsom in Grosjeanom. Šef ekipe Haas je prepričan, da je omenjeni incident njegovemu varovancu uničil dirko in hkrati znova dokazal, da komisarji pri svojih odločitvah niso konsistentni.

“O zadevi sem govoril s Charliejem (Whiting, direktor dirke) in imela sva zelo konstruktiven pogovor.”

“Skrajni čas je, da definiramo kaj se sme in kaj se ne sme. To je moj največji pomislek.”

“Vsak vikend smo priča nekonsistentnosti pri odločitvah o kaznih. Moramo vedeti kaj se bo dogajalo s kaznimi, saj je vsakič drugače.”

“Romain je bil kaznovan s petimi sekundami, ker je sekal ovinek, nato pa vanj prileti Fernando, trči v njegov bolid in ne zgodi se nič. Tega preprosto ne razumem.”

“Zame je edina rešitev, da imamo v žiriji dirki stalne ljudi, ki bodo vedeli kaj se dogaja iz tedna v teden. Ne vidim težave če se določeni komisarji menjajo, ali pa pridejo dodatni, toda tam mora biti nekdo stalen, ki bo vedel kakšne so bile odločitve pred dvema letoma, lani, ali pa prejšnji teden.”

“Na tem položaju morajo biti sposobni ljudje. To je velik šport in veliko je v igri.”

“Ne krivim dirkačev, saj to ni njihova naloga, toda ne moremo imeti vsak vikend drugačne odločitve in reči, da je to v redu. Situacija je še slabša za manjše ekipe, saj za žirijo dirke niso tako pomembne.”

vir: F1i.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje