Pirelli predstavil Hyper-Soft in Super-Hard

0

Pirelli je v Abu Dhabiju predstavil različice gum, ki jih bodo moštva uporabljala v naslednji sezoni Formule 1. Obstoječim variantam pnevmatik se pridružujeta najmehkejša Hyper-Soft z rožnato in Ekstra-Hard z oranžno obrobo.

Predstavljamo vam glavne značilnosti novih Pirellijevih gum:

Vse različice so še za stopnjo mehkejše od letošnjih, kar pomeni, da bo šlo za najhitrejše gume do sedaj.

Nova P Zero Pink Hyper-Soft guma bo še za stopnjo mehkejša od letošnjih Ultra-Soft gum in bo najhitrejša pnevmatika, ki so jo kadarkoli izdelali pri Pirelliju. Primerna bo za steze, ki zahtevajo maksimalen mehanski oprijem (Monako)

Nova je tudi različica Hard, ki bo po novem obarvana z ledeno-modro barvo.

Vse različice so bile rekonstruirane in izboljšane glede na projekcije za prihodnjo sezono. Pirelli naj bi tako ekipam omogočil večjo fleksibilnost pri izbiri pnevmatik glede na karakteristike posameznega dirkališča.

Predstavnik Pirellija Mario Isola je ob predstavitvi novih gum povedal:

“Letos so bile potrebne velike spremembe, saj se je obseg gume zaradi zahtev nove generacije bolidov povečal za 25 %. Prihodnjo sezono ne bo takšnih sprememb, glede na izkušnje, ki smo jih pridobili v letošnji sezoni, pa smo se odločili za nekaj novih rešitev.”

“Spoznali smo, da so bile nekatere letošnje različice v določenih okoliščinah nekoliko konzervativne, gume za prihodnjo sezono pa to težavo rešujejo. Pri zasnovi smo zasledovali cilj, da bomo imeli vsaj dva postanka na dirko, ekipe pa bodo imele večjo možnost izbire med različnimi zmesmi.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje