Newey razkril svoj trik kako se vohuni za Ferrarijem

0

Ekipe v Formuli 1 uporabljajo različne pristope in tehnike kako vohuniti ena za drugo. Inženirski genij Adrian Newey, ki je narisal zmagovalne bolide Williamsa, Mclarna in Red Bulla je v svoji avtobiografiji razkril podrobnosti kako je sam odkrival skrivnosti svojih tekmecev…

“Po dirki so bolidi predmet skrbnih pregledov, da se potrdi, da so dirkali v legalni konfiguraciji in po veljavnem pravilniku”

“Ko so pregledi Fie končani so bolidi še eno uro zadržani v Parc Fermeju. Če želi kakšna ekipa vložiti pritožbo, lahko to stori v tem času. Tu pa v igro vstopijo različne metode.”

“Inženirji, kot sem jaz, izkoristijo vsako priložnost, da si ogledajo konkurenčne dirkalnike in ko mehaniki vidijo starejšega inženirja, ki se približuje, nemudoma obkrožijo bolid in poizkušajo zakriti območje, ki ga gledam. Še posebej so se vselej trudili pri Ferrariju, ko sem prihajal v njihovo smer.”

“Zato sem si vselej ogledoval del bolida, ki me ni preveč zanimal z namenom, da sem mehanike zvabil tja kamor sem želel, kakor čebele na med. Takrat pa je naš fotograf izkoristil priložnost in posnel del, ki sem si ga resnično želel ogledati.”

“Vse to je del igre. Če si želiš ogledati konkurenčni bolid, moraš le počakati, da jih po koncu dirke pripeljejo v Parc Ferme. Pogosto jih imaš tik pred nosom, mehaniki pa so takrat pogosto zaposleni s pospravljanjem vse opreme. Včasih je pomemben le trenutek, da vidiš kar te zanima.”

vir: F1i.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje