Najhitrejši “gamer” bo eno leto vozil Mclarnov simulator

0

Testni dirkač, ki bo naslednjo sezono upravljal Mclarnov simulator bi lahko postal nekdo, ki v življenju še ni vozil cestnega avtomobila, kaj šele dirkal na stezi. Za sanjsko službo se bo pomerilo 12 finalistov tekmovanja “World`s fastest gamer” med katerimi so med drugim danski zdravnik, ki dirka na iPad, francoski oče dveh otrok in javni uslužbenec, ki še nikoli ni vozil avtomobila.

Finale tekmovanja bo ta teden v Wokingu, zmagovalec pa bo dobil v podpis enoletno pogodbo za delo ne enemu izmed Mclarnovih visoko tehnoloških simulatorjev.

Nekateri, kot je recimo 23 letni Bono Huis so že znana imena virtualnega dirkanja. Nizozemec je januarja dobil obračun, v katerem so se v virtualni dirki pomerili igralci video iger in dirkači Formule in za nagrado prejel 200.000 dolarjev.

Kot že rečeno pa so med kandidati tudi popolni novinci v svetu motošporta. Recimo že omenjeni danski zdravnik Henrik Christian Drue, pa francoski oče David le Garff ali javni uslužbenec Harry Jacks, ki še ni vozil “pravega avtomobila”.

Pri Mclarnu trdijo, da gre za resen pristop pri iskanju osebe, ki bo sodelovala pri povratku britanskega moštva med najboljše, hkrati pa logično računajo tudi na koristi v marketinškem smislu. Izvršni direktor Mclarna Zak Brown je ob tem povedal:

“Pri Mclarnu smo seriji eSports zelo predani. To je za našo ekipo nova oblika motošporta. Z njo se ukvarjajo v našem celotnem marketinškem, pa tudi tehničnem oddelku. Jemljemo jo zelo resno.”

Formula 1 je letos predstavila svojo “eSports” serijo v kateri se igralci preko spleta borijo za zmago v prvenstvu, finale premierne sezone pa bo čez dober teden v Abu Dhabiju. Mclarnovo tekmovanje pa je nekoliko bolj kompleksno, saj so gamerji poleg dirkanja na različnih stezah izpostavljeni tudi fizičnim in mentalnim preizkušnjam.

Tekmovanje je domislica Darrena Coxa, čigar Nissanova GT akademija igralce iz virtualnega sveta postavi na dirkalne steze, kjer nato delajo s profesionalnimi vozniki. Gre za enega izmed sodobnih pristopov s katerim je možno Formulo 1 približati tudi mlajšim generacijam.

“Povprečen gledalec motošporta in Formule 1 postaja vse starejši.” je povedal Cox

“Občinstvo virtualnega dirkanja tako v smislu vsebin, kakor tekmovalcev je točno tam, kjer mora biti F1. Gre za milenijsko generacijo, ki jo moramo najti.”

“Tako kot pri “normalnem” športu je vse odvisno od časa, ki si ga pripravljen vložiti. Naši tekmovalci trenirajo 6 do 8 ur dnevno, 6 dni na teden, da bi postali najboljši spletni igralci.

12 finalistov Mclarnovega tekmovanja “Worlds fastest gamer”; Zmagovalec bo dobil enoletno službo v legendarnem moštvu
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje