Montoya: Kubica v Williams? Zveni kot šala…

1

Medtem, ko se v karavani Formule 1 vse glasneje govori o vrnitvi Roberta Kubice z ekipo Williams, nekdanji dirkač moštva iz Grova Juan Pablo Montoya ne verjame, da bi se lahko Poljak vrnil v elitni razred motošporta.

Pri Williamsu so Kubici in testnemu vozniku Paulu di Resti omogočili serijo testiranj na podlagi katerih naj bi padla odločitev kdo izmed dvojice bo zasedel mesto ob Lanceu Strollu v prihodnjo sezoni. Kljub temu, da je Kubica letos že večkrat testiral bolid Formule 1 ena, pa nekdanji dirkač britanske ekipe ni prepričan, da je Robertova vrnitev po hudi poškodbi mogoča:

“Iskreno, zveni kot šala. Prepričan sem, da Robert ni več sposoben voziti dirkalnika Formule 1 tako, da bi ga spravil do limita.”

Nasprotno pa soustanovitelj Williamsa Patrick Head meni, da so v Grovu ravnali pravilno, ko so Kubici ponudili možnost testiranja z novo specifikacijo bolida po zadnji dirki v Abu Dhabiju:

“Robert je bil eden izmed najboljših dirkačev v zadnjih letih. Sam najbolje ve kako dobro je pripravljen. Bil je hudo poškodovan, pri Williamsu pa želijo izvedeti kakšno je njegovo stanje.”

“Če mu bo njegova fizična pripravljenost dovoljevala dirkanje, potem je on zelo izbira.”

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
marko

odkrito….bolj kot njegove performance je Williams zainteresiran za 8 mio. dolarjev , ki jih prinese njegov Poljski sponzor. Verjetno je razmisljanje ( pa nocem biti prevec pameten) tako, da tudi ce je sposoben 80-90% fizicno , verjetno bo to vplivalo na kaksno točko manj v sezoni , kot če bi mogoče imeli kakšnega drugega voznika , ki ne prinese nič. Massa je voznik , ki nikoli ni plačal za sedež. Danes je pa situacija v tem športu takšna , da če nimaš denarja se niti približno tega športa ne moreš iti. In Wiilliasm f1 ne spada v bogaa moštva. Zato… Preberi več