Med Toro Rossom in Renaultom vse bolj napeto-Bo Scuderia sploh končala sezono?

0

Odnosi med ekipo Toro Rossa in dobaviteljem motorjev, francoskim Renaultom so vse slabši. Potem ko sta na petkovih treningih tako Gasly, kot Hartley doživela novi okvari svojih pogonskih sklopov, je olje na ogenj prilila izjava šefa ekipe Renault Cyrila Abiteboula, da so za okvare motorjev krive agresivne nastavitve na bolidih Toro Rossa. 

V zadnjih tednih so se pri b ekipi Red Bulla namreč pojavile številne težave z različnimi komponentami pogonskega agregata na obeh bolidih. 

V italijanski ekipi so se nemudoma odzvali in v izjavi za javnost Renault posredno obtožili, da okvare morda niso naključne saj se francoska ekipa s Toro Rossom bori za boljšo uvrstitev v konstruktorskem prvenstvu. 

To je v taboru Renaulta sprožilo pravo eksplozijo in veliko jezo, saj takšne obtožbe rušijo integriteto celotnega podjetja. V Padocku smo lahko videli buren dialog med Abiteboulom in Helmutom Markom, pojavile pa so se tudi govorice, da naj bi Renault z ekipo iz Faenze že pred zadnjo dirko prekinil pogodbo, Toro Rossa pa tako ne bi videli v Abu Dhabiju. 

Danes je svetovalec pri Renaultu Alain Prost le nekoliko umiril zadevo in tovrstne navedbe zanikal:

“Ne bomo igrali umazane igre, Toro Rosso bo v Abu Dhabiju prejel motorje in dirkali bodo tako kot vedno, to sploh ni vprašanje.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje