Mclaren svoj bolid pospešeno prilagaja Renaultovim motorjem

0

Pri Mclarnu že potekajo intenzivna dela kako bolid za prihodnjo sezono čimbolj prilagoditi drugačnim motorjem, ki jih bo v Woking naslednje leto dobavljal francoski Renault. Ko je Mclaren začel s projektom za leto 2018 so pri britanski ekipi bržčas pričakovali, da bodo še naprej uporabljali Hondine pogonske sklope.

V Wokingu so se nato vendarle odločili, da prekinejo partnerstvo z japonskim proizvajalcem in se prihodnjo sezono selijo k Renaultu. Ker pa se Arhitektura pogonskih agregatov francoskega giganta bistveno razlikuje od Hondinih, bodo pri Mclarnu morali opraviti določene modifikacije na novem bolidu, kar je potrdil tudi glavni inženir britanskega moštva Matt Morris:

“Morali smo povsem na novo oblikovati sklopko in menjalnik, povsem drugačen pa je tudi sistem hlajenja, a se zaenkrat zanašamo na podatke in priporočila, ki nam jih posreduje Renault. Šele ko bomo pridobili dovolj izkušenj pa bomo lahko pričeli z delom na lastni zasnovi.”

Šef ekipe Zak Brown pa je povedal, da je cilj Mclarna v naslednji sezoni boj za stopničke in konkurirati Red Bullu na enakih pogonskih sklopih:

“Ne bom rekel, da v naslednji sezoni pričakujemo stopničke. Če bi to pričakovali, potem pa končali kot četrti, bi bili namreč zelo razočarani. Pomembno je, da pričakovanj ne postavimo previsoko ali prenizko.”

“Naša primerjava bosta predvsem moštvi Red Bull in Renault, ki bosta uporabljali identične pogonske sklope, kot mi. Primarni cilj je torej, da v prihodnjem letu premagamo Red Bull.

 

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje