Massa dokončno v pokoj; Prihaja Kubica?

2

Felipe Massa je teden dni pred domačo dirko v Sao Paolu tudi uradno potrdil, da se po sezoni poslavlja od Williamsa in hkrati od dirkanja v Formuli 1. Brazilski veteran je v najhitrejšem cirkusu preživel izjemnih 15 let.

Massa se je sicer upokojil že po lanski sezoni, a se je v moštvo iz Grova ekspresno vrnil potem, ko je Valtteri Bottas odšel k Mercedesu po slovesu Nica Rosberga. Brazilec je k Williamsu prestopil leta 2014, pred tem pa uspešno dirkal za Ferrari. Massa je pred dirko na Interlagosu kar po Twitterju naznanil, da gre tokrat za dokončno slovo od najhitrejšega športa.

Kot verjetno vsi veste, sem se upokojil že ob koncu lanske sezone. Ko so me pri Williamsu poklicali, če jim lahko pomagam po Bottasovem odhodu sem se z veseljem odzval, z ekipo pa preživel štiri čudovite sezone. Zdaj pa je napočil čas, da se dokončno poslovim.”

“Še enkrat bi se zahvalil vsem ki so me v moji karieri podpirali in mi stali ob strani: svoji ženi, očetu, celotni družini, menedžerju Nicolasu in vsem prijateljem in pokroviteljem. Prav tako se želim zahvaliti svojim navijačem, ki so me strastno podpirali vsa ta leta.”

S sabo bom odnesel veliko lepih spominov, a čakata me še zadnji dve dirki. Kariero želim zaključiti na visokem nivoju in se pripraviti na novo poglavje v mojem življenju.”

Vodja ekipe Claire Williams je ob slovesu svojega dirkača dodala:

“Rada bi se zahvalila Felipeju za vse, kar je storil za naše moštvo v zadnjih štirih letih. Bilo mi je v veliko zadovoljstvo sodelovati z njim. Še posebej smo mu hvaležni za pomoč, ko je Valtteri odšel k Mercedesu, njegova poteza pa je bila dokaz, kako močno partnerstvo smo razvili v času, ko je dirkal pri nas.”

Slovo Masse pa seveda pomeni, da je drugi sedež v Williamsu za prihodnjo sezono tudi uradno prost. Kot vse kaže, naj bi se zanj potegovala Robert Kubica in Paul di Resta, čeprav so se pred kratkim pojavile govorice, da naj bi bil v konkurenci tudi Daniil Kvyat, kar pa ni prav zelo verjetno.

Kubica naj bi po zadnji dirki v Abu Dhabiju ponovno testiral Williamsov bolid, potem pa bo bržkone padla odločitev ali se bo poljak naslednjo sezono dokončno vrnil na startno vrsto.

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Marko

Jasno je ze zdavnaj da je F1 pred svem posel, politika in potem sport. In razumel bom ce v Williams pride Wehrlein saj bo verjetno ostal brez sedeza v Sauberju in je kot Mercedesov “otrok” idealen za Williams , ki bi kot v priermu Bottas dobil izdaten discount na Mercedesov pogonski agregat.
Z vsem spostovanjem do Kubuce pa si ne znam razloziti kako pri milem bogu bi on prinesel svez veter pri Willamsu.
Pri renaultu so ga odslovili po koncanih testiranjih!?

Lukaf1

Meni se zdi, da bi Kubica veliko več prinesel v marketinškem smislu, torej več denarja. Se pa strinjam, da je Wehrlein boljša izbira