Marchionne grozi z odhodom Ferrarija iz Formule 1

0

Še preden so pri Liberty Media dokončno razkrili načrte o prihodnosti Formule 1 po letu 2020, ko se izteče sedanja pogodba Concorde, iz zakulisja prihajajo jasni signali, da pri ekipah in proizvajalcih prav velikega popuščanja ne bo.

Prvi se je oglasil predsednik koncerna FCA in Ferrarija Sergio Marchionne ter poudaril, da bodo pri legendarni znamki ob kakršnemkoli poseganju v njihove prihodke ali konkurenčnost na stezi, resno razmislili o odhodu iz Formule 1.

Pri Liberty Media namreč nameravajo izboljšati šov, dvigniti zanimivost dirk in posledično povečati tudi prihodke iz naslova “branda”. Predlog naj bi vseboval tudi omejitve letnih proračunov ekip in enakomernejšo porazdelitev denarja iz naslova televizijskih pravic ter nagrad. To pa bi pomenilo, da bi lahko “veliki štirje” (Ferrari, Mercedes, Red Bull, Mclaren) izgubili tudi do 155 milijonov funtov.

Marchionne se seveda s takšnim predlogom ne strinja in poudarja, da bo Ferrari težko pristal na spremembe v kolikor bosta Carey in Brawn na mizo položila takšen predlog:

“Liberty ima nekaj dobrih predlogov, predvsem kar se tiče nižanja stroškov. Mislim, da je to dobra stvar.”

“Je pa nekaj zadev s katerimi se ne strinjamo in so, kot sedaj kaže v nasprotju z interesi Ferrarija. Dejstvo je, da želimo sodelovati pri viziji razvoja v katero bo šel šport po letu 2020, toda če bo to v nasprotju z našo strateško usmeritvijo bomo morali povleči določene poteze.”

“Mislim, da moram jasno povedati, da v kolikor ne najdemo kompromisa, katerega rezultat bo obstoj znamke in tržišča, hkrati pa tudi krepitev edinstvene vloge Ferrarija v F1, Ferrarija ne bo zraven.”

“Nočem ničesar prejudicirati, saj odhajam na srečanje v torek z najboljšimi nameni. Bomo videli kaj se bo zgodilo.”

Ferrari je že večkrat zagrozil s svojim odhodom iz Formule 1, a groženj do sedaj v Maranellu še niso uresničili. Marchionne je na vprašanje kako bi se počutil, če bi bil prav on tisti, ki bi Scuderio umaknil iz športa odgovoril:

“Izredno dobro, saj bi delal na alternativni strategiji s katero bi nadomestili Formulo 1, hkrati pa bi to bilo mnogo bolj racionalno.”

“Udeležil sem bom strateškega sestanka v torek, saj bi lahko bile finančne posledice morebitnih napačnih odločitev za Ferrari precej velike.”

vir: pitpass.com
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje