Lauda: Verstappen je največji talent, ki sem ga kadarkoli videl

0

Potem, ko je Max Verstappen v prvi polovici sezone zaradi tehničnih okvar in serije incidentov končal zgolj 5 od 12. dirk, je v drugem delu demonstriral svojo kvaliteto in dobil dve dirki za Veliko Nagrado.

Trikratni svetovni prvak Niki Lauda je po videnem v letošnji sezoni mnenja, da je mladi Nizozemec najboljši mladi dirkač, ki ga je videl v dolgih letih odkar je del karavane Formule 1.

“Brez vsakega dvoma je Max Verstappen največji talent, ki sem ga videl v vseh teh letih odkar sem v motošportu.”

“S tem kar je pokazal že ob tej starosti me je navdušil. Je hiter, agresiven, svetoval bi mu le to, da je nekoliko bolj preudaren. Včasih namreč izgubi nadzor nad sabo in če bo v prihodnosti nadzoroval te impulze, lahko postane eden največjih dirkačev v zgodovini Formule 1.”

Max bo v Abu Dhabiju napadal novo zmago in pravi, da mu je žal konca sezone, saj se mu zdi, da je šele ob koncu ujel pravi dirkaški ritem:

“Abu Dhabi je zadnja dirka na koledarju, a ne želim si, da se sezona konča. Trenutno sem res v dobri formi in želel bi si nadaljevati.”

“Na zadnji dirki bomo tako, kakor zmeraj poizkušali doseči čim boljši rezultat. Moj najljubši del dirkališča je sekcija drugega in tretjega ovinka, kjer je potrebna hitra sprememba smeri. Zadnji sektor je zelo tehnično zahteven in potrebno je biti zelo natančen, a menim, da bi moral biti naš bolid tu zelo močan.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje